Katoenbandgaren (+ PRIJSVRAAG!)

Vanaf deze maand hebben we een nieuw en bijzonder garen bij Weldraad: het katoenbandgaren. Gemaakt van 100% katoen kan dit bijzonder brede garen gehaakt en gebreid worden met naald 10+. Het levert een stevige stof op, die niet alleen geschikt is  voor kledingstukken maar waar je ook heel handig gebruiksvoorwerpen van kan maken.

Het is geen verassing dat dit bijzondere garen ook wordt geproduceerd door een bijzonder bedrijf: het Duitse Naturfasern. Zij werken met uitsluitend natuurlijke stoffen als basis voor de garens. De meeste wol wordt ook gekleurd met behulp van plantaardige stoffen. Daarom mogen ze ook het keurmerk Öko-Tex Standard 100 voeren, dat aantoont dat er aangeeft dat bij de bewerking van de garens weinig tot geen chemische middelen zijn gebruikt.

Ook zo enthousiast over dit garen? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win een streng naar keuze! Laat ons in een comment weten wat jij van een streng katoenbandgaren zou maken. Wij belonen het origineelste idee met een streng katoenbandgaren van een kleur naar keuze!

[05/11/2012: Ondertussen zijn de winnaars van de prijsvraag bekend. Hou voor meer prijsvragen ons blog in de gaten!]

Advertisements