Zachte Pracht

1-P1050353We hebben prachtige nieuwe wolvachten in de winkel! Gemaakt door Astrid Reitsema in het schilderachtige Friese Kûbaard zijn deze ambachtelijke viltkleden bijzondere (en bijzonder warme!) woonaccessoires. Elk kleed is vervaardigd van de afgeschoren vacht van Nederlandse schapen, waarbij Astrid’s voorkeur uitgaat naar de vacht van het Drentse heideschaap (de zogenaamde “Schoonebeeker”) van de kudde van Orvelte. Door een onderlaag van Tiroler Bergschaap-wol aan te brengen behoudt de vacht van de Schoonebeeker zijn zachtheid, terwijl het eindresultaat een stevig kleed is.

07-P1050314Uiteraard zijn alle kleden niet alleen milieu- en diervriendelijk maar ook uniek, omdat geen enkele schering dezelfde kleurenschakering oplevert.

Wil je ook leren hoe zo’n prachtige wolvacht te maken? Dat kan tijdens de workshop natvilten met ruwe wol, die Astrid op 10 februari in onze winkel zal geven. Voor meer info kijk op http://weldraad.nl/cursus/vilten. Mocht je interesse hebben in deze workshop, wacht dan niet te lang met reserveren. Door een beperkte capaciteit zijn er namelijk nog maar een paar plekken beschikbaar!

(Alle foto’s door Astrid Reitsema)

Advertisements