Handgesponnen met liefde

DSC03749Je hebt hobbies, en je hebt passies. En wolspinnen is voor Andre Snoeijer duidelijk een passie. Met weekends die gevuld worden met het afstruinen van boerderijen op zoek naar wol, en een kelder tot de nok toe vol met garen en spinnenwielen kun je het moeilijk anders noemen. Al jaren spint Andre met liefde prachtige garens van de wol van Hollandse schapen.

Vind u het gek dat het nu juist een man is die aan het spinnen is geslagen? Hoewel wij handenarbeid voornamelijk met vrouwen associëren, was onder andere spinnen vroeger mannenwerk bij uitstek. De schapenhoeders verwerkten na het scheren van hun schapen de wol tot draad, om deze later te DSC03748verkopen kledingmakers. Andre staat dus in een rijke traditie van mannelijke spinners.

Het prachtige resultaat mag er dan ook zijn: handgesponnen garen, op natuurlijke manier geverfd. Nieuwsgierig naar de herkomst van de wol in de garens? Ook daar heeft Andre aan gedacht: aan elke streng vind je een kaartje met daarop het schapenras waar de wol van afkomstig is.

Vanaf nu is dit bijzondere garen verkrijgbaar in onze winkel!

Advertisements