Prik een kunstwerk

DSC04454Wol is een ongelofelijk veelzijdig materiaal. Het kan worden gebreid of gehaakt, genaaid en geweven. En het kan ook worden gevilt! Zo kan je wollonten nat- of droogvilten, om een stevig materiaal te verkrijgen.

Een andere velt-techniek is het prikvilten: door in de wol te prikken met scherpe naalden kun je de meest uiteenlopende vormen creëren. Omdat het met deze techniek zo makkelijk is om de vorm aan te passen terwijl je werkt, kun je wat je maar kan bedenken ook daadwerkelijk prikvilten. Van vosje tot neus!

Workshop

Weldraad heeft natuurlijk al het benodigde materiaal om te prikvilten in huis, onder andere te verkijgen in een de prikviltpakketje. Ter inspiratie hebben we ook het boeken Vilten Vriendjes van Marie Horvath in ons assortiment.

Wil jij leren prikvilten? DSC04441Kom dan naar onze workshop prikvilten bij Weldraad en laat je fantasie de vrije loop. Vrijdag 14 juni, van 19:30 – 21:45 ben je welkom in de winkel, alwaar de techniek zal worden toegelicht en voorgedaan. De kosten van de workshop zijn €12,50 (dat is inclusief gebruik van materialen!).

Wat ga jij vrijdag prikvilten?

Advertisements