Vrolijke wol

Toen Ann Linderhjelm er achter kwam dat een deel van de van Zweedse schapen afkomstige wol wordt weggegooid als restproduct, zette dat haar aan het denken. Wat kon ze doen om de verspilling van dit pure product tegen te gaan? Om te beginnen richtte ze Ullcentrum op en begon ze met het opkopen van de wol.

Dat was in 1998. Ondertussen is Ullcentrum uitgegroeid tot een bedrijf met een bijzonder uitgebreide lijn aan vilten producten, gebreide items en natuurlijk wol. Met een bedrijfsfilosofie die zich focust op het gebruik van pure en natuurlijke materialen, die op een zo milieu- en mensvriendelijke mogelijke manier worden verwerk is de wol van Ullcentrum er bij uitstek eentje die goed in het assortiment van Weldraad past.

Maar om eerlijk te zijn is bovenstaande niet de enige reden dat we zo blij zijn met de Ullcentrum-wol. Wij zijn namelijk vooral verliefd op de kleuren. De kleurexplosie van bijvoorbeeld de regenboog-wol kan je namelijk zelfs op de meest grijze Hollandse dag gelijk opvrolijken.

Ben je opzoek naar een dikkere draad? De Lovikka-wol van Ullcentrum kan gebreid worden met 9mm naalden. Zo heb je voor je het weet die warme trui af!

P.S. Vind je de wol van Ullcentrum mooi en heb je zin gekregen er iets van te breien? Blijf dan onze site in de gaten houden, want binnenkort publiceren we een patroon voor een grote shawl van deze vrolijke wol.

Advertisements