Koper!

DSC05695Graag lichten we er deze maand een bijzondere garen uit ons assortiment. Want deze combinatie van stoffen zagen we nog niet eerder. En dan ook nog zo mooi! Weldraad presenteert: de Qoperfina van Naturetex.

De Qoperfina van Naturtex bevat 50% baby alpaca en 48% organisch geteelde fair trade pima katoen. Voor 98% procent is dit dus een mooi dun en heel zacht garen, maar verder niet zo bijzonder. Zou je denken. Want het is de overgebleven 2% die de Qoperfina zo bijzonder maakt. Dit garen bevat namelijk 2% koper! En terwijl deze toevoeging niets afdoet aan de zachtheid van het garen, voegt het wel heel wat toe.

2446812704_8c955f10ae_zKoper wordt namelijk al eeuwen gezien als een materiaal met bijzondere eigenschappen. Als het op de huid gedragen wordt, zou het een antibacteriële, thermische regulerende en zelfs ontspannende werking hebben. En doordat de zachte katoen en baby alpaca gecombineerd worden met een robuust materiaal als koper, is de Qoperfina ook een erg sterk garen. Dat maakt het uitermate geschikt voor gebruik in stukken die veel en intensief gedragen worden, zoals truien, sokken en zelfs ondergoed!

Aan de slag!

Het mag duidelijk zijn dat wij fan zijn van dit bijzondere garen. En als jij dat nu ook bent hebben we hier een paar projecten op een rij gezet die je van de Qoperfina zou kunnen maken. Heb je bijvoorbeeld zin om een paar zachte sokken te breien die heel lang mee zullen gaan? Dan is het Paraphernalia sokken-patroon iets voor jou. Als je meer zin hebt om een cowl te breien, dan raden wij de bijzondere (maar niet bijzonder moeilijke!) Arhnem Loop aan (scroll door naar de onderkant van de pagina voor de Engelse vertaling van het patroon). Of wat dacht je van de Wedding Ring Shawl? Om door een ringetje snowdropringte halen zo mooi! Voor de feestdagen is de Florence Scarf met kralen wel zo toepasselijk. En voor mensen die helemaal geen zin hebben om accessoires te breien: kijk eens naar dit dromenvanger-patroon!

Zit hier iets bij waar jij wel mee aan de slag wil? Of ben je van plan om iets heel anders te gaan breien met het Qoperfina garen? Deel jouw plannen en resultaten met ons via de Weldraad Facebook pagina of door te mailen naar sacha@weldraad.nl. Wij zijn benieuwd!

Advertisements