Een rijk verleden

De Haarlemmerbuurt is een buurt met een bewogen verleden. Wij kunnen het ons amper meer voorstellen, maar ooit kon je in de Haarlemmerdijk- en straat zelfs aan twee kanten parkeren en liep er een tram doorheen! Wat echter nooit verandert is, is het levendige karakter van de buurt. Wij doken het rijke verleden van de Haarlemmerdijk in en vonden een aantal wel heel bijzondere foto’s.

Van volkswijk tot bekroonde winkelstraat – de Haarlemmerbuurt kent een veelbewogen verleden. Maar zoals blijkt uit de bijzondere Buurtverhalen, opgetekend op de site van de Haarlemmerbuurt, was het zonder uitzondering altijd gezellig op de Haarlemmerdijk- en straat. En toen wij het stadsarchief indoken om eens te kijken hoe de Haarlemmerdijk er vroeger uitzag, vonden we wel heel mooie foto’s. Op deze foto’s zie je door de jaren heen namelijk nummer 147 op de Haarlemmerdijk – het adres waar nu Weldraad zit!

Gedurende de vele jaren veranderden de winkels op de Haarlemmerdijk natuurlijk regelmatig. Jarenlang zaten er bijvoorbeeld een fournituren-, naaimachine- en zelfs een wolwinkel in deze straat. Deze winkels zijn helaas ondertussen weg, maar Weldraad is trots om het ontstane ‘gat’ van handwerk-benodigdheden in de Haarlemmerbuurt te vullen. Als onderdeel van het rijke verleden van de Haarlemmerdijk willen we daarom een zo divers mogelijk aanbod voeren. En hebben we niet wat je zoekt? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wat we niet hebben willen we namelijk graag voor je bestellen.

Zo bouwen we samen verder aan de toekomst van de Haarlemmerdijk – een bijzondere winkelstraat in de unieke Haarlemmerbuurt.

Advertisements